Mulcirea culturilor de legume

Blaise Leclerc și Jean-Jacques Raynal · 2019
14.52 Lei · 5 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate

Mulcirea este unul dintre pilonii gradinaritului bio. Ea permite: • Conservarea umiditatil solului si, astfel, economisirea apei in gradina • Protejarea plantelor in fata bolilor si daunatorilor • Atenuarea efectelor soarelui si ploilor violente care agreseaza suprafata solului • Evitarea concurentei buruienilor • Hranirea vietuitoarelor solului, mai ales a ramelor, acesti pretiosi auxiliari ai solului

Exista numeroase tipuri de mulci: iarba uscata sau cruda, paie, lemn tocat, scoarta de copac etc. Toate acestea vor fi alese si utilizate in functie de nevoile fiecaruia.

Cand sa-I aplicam, la ce grosime, cat timp rezista, cum udam, cand il indepartam? Tehnica mulcirii se adapteaza fiecarei culturi: nu se mulcesc la fel trandafini, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o solutie exista pentru fiecare dintre acestea!

Text de Blaise Leclerc Fotografii de Jean-Jacques Raynal

Detalii

Categorie
Stiinte / Tehnica si tehnologie
Timp liber / Hobby / Gradinarit
Autor
Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
Traducator
Florin Mateescu
Editura
M.a.s.t., Mast
Anul publicării
2019
Copertă
Brosata
Dimensiuni
200x130 mm
Pagini
96
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Blaise Leclerc și Jean-Jacques Raynal