Istoriile alimentatiei

Jacques Attali · 2020
37.95 Lei · 8 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (3)

Istoricul prețului

Descriere

Istoriile alimentatiei. Ce va sa zica a minca?

Ce mincau oamenii cu mii de ani in urma? Ce vor minca peste un secol? Cum si unde au aparut focul, agricultura, cresterea animalelor? Ce mincau imparatii romani? Dar cei chinezi sau regii Frantei? Cum mincau supusii lor? Cum se explica interdictiile alimentare din fiecare religie? A disparut cu adevarat canibalismul? Ce legaturi sint intre sexualitate si alimentatie? Cum si unde au aparut restaurantele? Cine a inventat pizza? Cine maninca insecte? Dar alge? Ce maninca bogatasii de astazi? Ce popoare se hranesc cel mai bine? Se va putea asigura o alimentatie sanatoasa pentru zece miliarde de oameni? Vom fi oare obligati sa mincam ceea ce ne va impune o inteligenta artificiala? Oare miine vom mai sta la masa impreuna?

Aceasta vasta fresca infatiseaza modul in care am trecut de la o alimentatie variata, naturala si abundenta la produse alimentare standardizate, industriale si facute pe banda rulanta, otravuri si pentru om, si pentru natura. Ea dezvaluie imensa putere economica, ideologica si politica a industriei alimentare, precum si legaturile mai putin cunoscute dintre mincare si conversatie, dintre alimentatie si putere sau dintre ceea ce mincam si geopolitica.

  • Intelegerea acestei istorii este fundamentala daca doriti sa va preocupati de propriul dumneavoastra regim alimentar, sa mincati sanatos si bine – si sa salvati natura, de care depinde supravietuirea omenirii.

    Jacques Attali

Detalii

Categorie
Sanatate si dezvoltare personala / Sanatate
Stiinte umaniste / Istorie / Istorie universala
Stiinte umaniste / Politica
Stiinte umaniste / Sociologie
Autor
Jacques Attali
Traducator
Dan Petrescu
Editura
Polirom
Anul publicării
2020
Limbă
Romana
Copertă
Brosata
Dimensiuni
140x220 mm
Pagini
296
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Jacques Attali