Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti
Cel mai mic preț
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Toate retetele in editie jubiliara
2016 · Librarie.Net · În stocBucate, vinuri si obiceiuri romanesti (ed. jubiliara)
2016 · Libris · În stocBucate, vinuri si obiceiuri romanesti
2016 · Delfin · Fără stocBucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Toate retetele
2014 · CLB · Fără stocIstoricul prețului
Descriere
Cartea noastra este o selectie (compilatie, sinteza, extragere, cum vreti sa-i spuneti) din carti si de pe coclaurii post-dacici, de mancaruri alese, fie pentru ca sunt strict romanesti (ca papusile de dragavei) sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar si cu un nustiuce local (clatitele), fie pentru ca sunt adevarate bizarerii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facand parte din spiritualitatea romaneasca (pasca). Deci, in cartulia asta e vorba in primul rand de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si targoveata, dar si de bucataria romanizata (pe) foc (si asa mai departe, o cultura se intrevede, fie ca e nascuta inbordeiele sarace ale Baraganului, fie prin stanile Marginimii si Maramure sului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii). De asemenea, am ales si cateva retete reprezentative pentru comunitatI care traiesc pe teritoriul romanesc – secui, maghiari, tigani, sasi, sarbi, lipoveni, ucrainieni, turci, tatari – retete care au ajuns, firesc si fratern, pe masa romanului.
Detalii
- Categorie
- Timp liber / Gastronomie
- Autor
- Radu Anton Roman
- Editura
- Paideia, Distributiile Unite
- Anul publicării
- 2016
- Copertă
- Cartonată
- Dimensiuni
- 280x200 mm
- Pagini
- 818