Trei secole de gastronomie romaneasca
Cel mai mic preț
Trei secole de gastronomie romaneasca. De la Muhalebiu si Schembea la Volovan si Galantina
Librarie.Net · În stocTrei secole de bucatarie-gastronomie romaneasca. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina
Delfin · În stocTrei secole de gastronomie romaneasca
Libris · În stocTrei secole de gastronomie romaneasca
Carturesti · În stocTrei secole de gastronomie românească
Cartepedia · În stocTrei secole de gastronomie romaneasca
LibHumanitas · În stocTrei secole de gastronomie românească. De la muhalebiu şi schembea la volovan şi galantină
Bestseller · În stocTrei secole de gastronomie. De la Muhalebiu si Schembea la Volovan si Galantina
CLB · Fără stocTREI SECOLE DE GASTRONOMIE. DE LA MUHALEBIU SI SCHEMBEA LA VOLOVAN SI GALANTINA
BookZone · Fără stocIstoricul prețului
Teme
Descriere
Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina
Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S., Ecaterina Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.
Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.
Detalii
- Categorie
-
Stiinte umaniste / Istorie
Timp liber / Gastronomie
Timp liber / Hobby - Autor
- Doina Popescu, Daniela Ulieriu
- Editura
- Paralela 45
- Anul publicării
- 2018
- Limbă
- Romana
- Copertă
- Brosata
- Dimensiuni
- 250x200 mm
- Pagini
- 264