Trei secole de gastronomie romaneasca

Doina Popescu și Daniela Ulieriu · 2018
de la 44.00 Lei · 9 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Price drop -3%
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (4)

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S., Ecaterina Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Detalii

Categorie
Stiinte umaniste / Istorie
Timp liber / Gastronomie
Timp liber / Hobby
Autor
Doina Popescu, Daniela Ulieriu
Editura
Paralela 45
Anul publicării
2018
Limbă
Romana
Copertă
Brosata
Dimensiuni
250x200 mm
Pagini
264
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Doina Popescu și Daniela Ulieriu